Wie ben ik?

''Ik heet Yolanda Furrer Peereland en ik ben moeder van twee prachtige zoons. Na een echtscheiding heb ik als alleenstaande moeder mijn twee zoons grootgebracht. Mijn zoons zijn inmiddels 28 jaar en 30 jaar. En uiteraard hebben wij ook de nodige problemen gehad tijdens de scheiding en erna. Mijn huidige man heeft twee leuke meiden van 14 jaar uit zijn 1e huwelijk. Een tweeling dus daar hebben wij ook onze handen vol aan.

Wat ik doe:
Al 7 jaar werk ik in de jeugdzorg. Voorheen besefte ik mij niet hoeveel zorg er eigenlijk nodig is voor de jeugd. Dat merk je pas als je er echt in zit en daarom wil ik hierin graag mijn steentje bijdragen.

Mijn passie:
In het coachen ligt mijn verborgen passie! Ik wil mensen helpen vanuit mijn eigen ervaringen als gescheiden moeder met twee kleine kinderen. Die ervaringen kan ik nu gebruiken om andere gebroken gezinnen te helpen met de problemen die een scheiding met zich mee brengen. Ook bij opvoedproblemen kan ik de ouders helpen met het geven van praktische handvatten. Ik wil een kind weer kind laten zijn zoals dit is bedoeld en een kind weer ‘happy’ krijgen. Als het kind “happy” is, dan is de ouder ook “happy” en visa versa.

Opleidingen:
In 2011 heb ik een coachingopleiding voor volwassenen gevolgd. Die opleiding heeft mij vele nieuwe inzichten in mijzelf gegeven en hoe je in het leven kan staan. Achteraf gezien heb altijd een passie voor coachen gehad alleen zag ik “mensen helpen” nooit als coachen. Het was voor mij meer een vanzelfsprekend iets. Na mijn 1e opleiding coaching en counseling kreeg ik honger naar meer en meer ontwikkeling.

In 2013 heb ik een gezins- en kindercoaching opleiding gevolgd van Dreamchild. Ik heb hier leren werken met de “reversiemethode”. Dit is een effectieve methode die bedoeld is om via de ouder het kind te helpen. Een geaccrediteerde post HBO-opleiding die mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven over het opvoeden van kinderen en de intense band die ouder en kind hebben met elkaar en die het gedrag van het kind kunnen beinvloeden.

In 2015 heb ik nog een aantal specialistische cursussen gevolgd als kinder- en opvoedcoach in oplossingsgericht werken met kinderen van Tea Adema. Als verdieping heb ik de cursus “echtscheiding, rouw en verlies” gedaan. Dat verlies kan zijn het verliezen van een dierbaar familielid tot het verlies van een ouder in een scheiding of zelfs het verlies van een huisdier. Ieder kind maakt in zijn leven grote en kleine trauma’s mee. In een kindsbeleving kan zelfs de dood van een huisdier een rouwverlies betekenen.

In 2017 heb ik systemisch coachen gevolgd ook van Tea Adema en ik ben opgeleid als Rots en Watertrainer bij het Gadaku Instistuut waar ik ook nog als verdieping de cursus "alleen vrouwen en meisjes" heb gevolgd en "psychosociaal trauma en rouwverwerking".